Patru de Monede si Inteligenta Artificiala

Patru de Monede
În Tarot, cartea Patru de Monede este adesea ilustrată ca o persoană care ține strâns o monedă la piept. Pentaclul, așa cum este adesea numită Moneda din Tarot, este o stea cu cinci colțuri într-un cerc, simbol al elementului Pământ și al bunurilor materiale.

Patru de Monede este asociat cu securitatea, stabilitatea și bogăția materială. Poate indica faptul că persoana care primește citirea se agață de posesiunile și resursele sale, poate din teama de pierdere a lor sau din dorința de a avea totul sub control. Alternativ, poate sugera că solicitantul se confruntă cu probleme care îi pot afecta stabilitatea și securitatea financiară și este determinat să își dozeze resursele pentru a menține această stare de bine.
Patru de Monede poate simboliza, de asemenea, o reticență de a renunța sau de a-și împărtăși resursele. Acest lucru poate fi interpretat ca un semn de generozitate, deoarece persoana poate avea grijă de propria bunăstare protejându-și resursele. Pe de altă parte, poate indica, de asemenea, o zgârcenie sau o reticență de a fi deschis față de ceilalți.
În general, Patru de Monede sugerează un accent pe posesiunile materiale și o dorință de securitate și stabilitate. Poate indica fie o teamă de pierdere, fie un sentiment de abundență și prosperitate. Modul în care este interpretată cartea va depinde de contextul citirii și legătura cu celelalte cărți din jur.

Acest text a fost generat cu ajutorul unui program de Inteligență Artificială. Sunt tot mai multe astfel de programe gratuite, cel puțin deocamdată, care oferă soluții pentru generare de text și imagini care se doresc a fi creative și coerente. Un astfel de program poate scana o bază de date și accesa internetul pentru a adăuga informații noi și astfel generează materialul dorit. Personal, totuși nu l-aș numi creativ deoarece nu face altceva decât compilează informații existente fără să adauge la ele nimic original.
Problema cu aceste informații culese de pe internet este că acesta, în ciuda aparențelor, nu are răspuns la toate și la orice. Doi la mână, ca să primești un răspuns valid, este necesar să știi să formulezi întrebarea corespunzătoare. Și trei, internetul nu are toate răspunsurile corecte, multe dintre răspunsurile găsite vor fi doar „corecte politic, ideologic sau așa cum este mai nou la modă, din punct de vedere al genului.” Din păcate, multe din aceste răspunsuri așa zis corecte, nu neapărat reflectă realitatea și sunt adevăruri.
Pe de altă parte, tot acest progres tehnologic face lucrurile mai simple, mai accesibile și mai facile. Este o idee care apare cu tot mai multă insistență, conform căreia învățatul este o pierdere de timp și cu ajutorul unui telefon putem afla orice informație în câteva secunde.
Problema aici este că dacă nu știm nimic, nu vom discerne între o informație corectă, sau măcar posibilă și ceva fals, respectiv nerealist sau imposibil. Iar cu cât ne vom scufunda mai mult într-o lume iluzorie construită din himere, cu atât ne va fi mai greu să discernem și să găsim calea de ieșire, întoarcerea din neantul confuziei și al prostiei.
Ceea ce majoritatea oamenilor încă nu înțeleg este că în spatele acestor aparente facilități gratuite se află o sumedenie de alte interese ascunse. Niciodată nimic nu este gratuit. Ori de câte ori derulăm cu rapiditate termenii și condițiile de utilizare de la Google, pe tot felul de aplicații sau platforme de așa zisă socializare, renunțăm la bucăți consistente din intimitatea noastră și deschidem ușa larg atât către informații vitale despre viața noastră privată, cât și către viitoare abuzuri.
O altă lovitură fatală învățătului, modului de gîndire și percepției noastre este dată de așa zisele filme documentare. Din păcate, cele mai multe dintre aceste filme documentare sunt simple produse de propagandă și nu au la bază date științifice indiscutabile, ci informații inexacte, incomplete și manipulate să susțină anumite curente de opinii și interese.
Fără o cultură generală solidă și o bază substanțială de cunoștințe, este practic imposibil să discerneți între adevăr și minciună.
Cu siguranță, s-au scris și publicat și foarte multe cărți de propagandă mascată ca fiind lucrări științifice. Însă, încă mai putem găsi suficient de multe cărți care conțin informații nealterate. Dar, încă o dată, depinde de noi dacă suntem pregătiți, echipați cultural și intelectual ca să deosebim posibilul de imposibil și adevărul de manipulare. Mă tem că tot mai puțină lume și într-o măsură tot mai diminuată este capabilă să facă acest lucru.
Revenind însă la Inteligența Artificială, cel mai mare pericol pe care îl reprezintă nu este faptul că, perfecționându-se într-un ritm mult mai alert decât o poate face omul, riscăm ca la un moment dat să ne ia locul, ci faptul că vor gândi în locul nostru, și, în unele cazuri, vor lua decizii în locul nostru. Pasarea responsabilității, chiar dacă pare o altă facilitate, în realitate nu este. Cu fiecare decizie pasată ne îngreunăm și mai mult luarea altor decizii și ne diminuăm capacitatea de a lua deciziile corespunzătoare.
În ceea ce privește gândirea, rostul școlii nu este de a ne face să memorăm lucruri aparent sau efectiv inutile, ci de a ne învăța să gândim, să deprindem procesul de analizare și sintetizare a datelor. Odată cu distrugerea metodică a sistemului educațional și implementarea noilor tehnologii „facile”, omul va fi tot mai puțin capabil de a gândi eficient și de a opera cu date indiferent de calitatea lor.
Privind lucrurile dintr-o altă perspectivă, nu Inteligența Artificială ne este cel mai mare dușman, ci noi înșine. La urma urmei, Inteligența Artificială nu s-a creat singură și nici nu ne va distruge de capul ei.
Întorcându-mă la Patru de Monede, găsiți informații, altfel inaccesibile, în noua mea carte: Introducerea în Sistemul și Tarotul Ezoteric Unificat, publicată în limba Engleză și disponibilă exclusiv prin platforma Lulu. Găsiți link-ul în descrierea acestui videoclip.
Introducerea în Sistemul și Tarotul Ezoteric Unificat este probabil cea mai importantă carte ezoterică și de Tarot publicată în ultimii două mii de ani. Conține informații rezultate din trei decenii de practică, studiu și cercetare dar, cel mai semnificativ, este obținută prin gândire și aplicând metoda criticii raționale. Nici o aplicație de Inteligență Artificială nu este și nu va fi capabilă vreodată să producă un astfel de rezultat.

Introducerea în Sistemul și Tarotul Ezoteric Unificat pe platforma Lulu: bit.ly/3Iu9mB6

Introducing the Unified Esoteric System and Tarot

#tarot #attilakarpathy #tarotzidezi #patrudemonede #capricorn #AI

Lasă un comentariu