Răspunsurile cu DA sau NU

DA.NU.POATE Este sau nu este posibil răspunsul la o întrebare specifică cu DA sau NU?
Răspunsul corect ar fi DA și NU.
Unii „specialiști” folosesc metoda „simplă” conform căreia dacă cartea este în poziție dreaptă, înseamnă DA; dacă este răsturnată, înseamnă NU.
Dar ca să înțelegem exact despre ce este vorba, prima oară trebuie să înțelegem ce semnifică, ce reprezintă fiecare carte de Tarot.
Fiecare carte de Tarot reprezintă un anumit aspect Astrologic. De exemplu Șase de Bâte reprezintă Jupiter în Leu. Dacă cartea este în poziție inversă – răsturnată (cu capul în jos) -, înseamnă că Jupiter este retrograd în Leu.
Dar în ce măsură un anume aspect Astrologic poate să însemne DA sau NU?
Adică Jupiter în Leu de exemplu înseamnă DA sau NU?
Jupiter în Leu este în Trigonocrație. Lecția lui Jupiter în Leu este că succesul vine mai ales prin implicare creativă, prin ingeniozitate și diversitate.
Din acest exemplu, sper că ați înțeles că poate fi și DA și NU în aceeași măsură, dar mai presus de orice, atât DA cât și NU depinde în exclusivitate de noi.
Un alt aspect important este că nici DA-ul, nici NU-ul nu au un caracter permanent, definitiv. Ce astăzi este DA, mâine poate fi NU și invers.
Universul este dinamic, noi – cel puțin în teorie – suntem dinamici, trăim într-o lume în permanentă mișcare și noi ne aflăm la rândul nostru într-o mișcare permanentă. Situațiile sunt în permanentă schimbare, relațiile noastre cu ele sunt schimbătoare și relative. Un lucru care astăzi nu este posibil, mâine poate fi realizabil; la fel cum o oportunitate ratată azi, nu se mai ivește în aceeași formă și mâine.
Însă, în opinia mea, există și un al treilea aspect foarte important, poate cel mai important: nu cred în diviziunea dualistă a lumii. Nicio situație nu este divizată între DA sau NU, în mod normal, natural, trebuie să existe și o a treia opțiune, alternativă, cea neutră (sau reconciliantă).
Astfel, dacă există DA, și există NU, trebuie să existe și ceva între, ceva intermediar, un fel de POATE situat exact între cele două pe o poziție neutră.
Modelul dualist este unul artificial, fals și nefuncțional. Fără a treia alternativă, echilibrul nu este posibil, lucrurile nu funcționează adecvat. Nici în univers, nici în natură și în nici un sistem.
Cele trei opțiuni sunt încă prezente în anumite semafoare unde avem cele trei culori: roșu, galben și verde, unde galbenul reprezintă poziția neutră, mijlocul dintre roșu și verde.
Totuși, culorile nu sunt cele corecte.
Am vorbit de multe ori despre inversarea polarității, găsiți mai multe informații în articolul Evoluție și involuție individuală și colectivă .
Astfel, culoarea roșie este culoarea acțiunii, a inițiativei, culoarea începuturilor și a creației, culoarea feminină, activă și pozitivă. Cu toate acestea, în semafor roșu a fost alocat invers, semnifică interzis și oprire.
Culoarea galbenă, asociată cu stadiul intermediar, cu fii pregătit, respectiv așteaptă, este culoarea Soarelui, tot o culoare activă. Starea neutră este reprezentată în mod corect de culoarea verde, o culoare obținută din amestecul a altor două culori, albastru și galben.
Culoarea din semafor pentru STOP este roșu, dar ar trebui să fie albastru, aceasta fiind culoarea care reprezintă masculinul, pasivul, minusul, deci oprirea, staționarea.
Asocierile greșite din subconștientul nostru și cultivarea unor idei și reacții inversate sau direct greșite nu este întâmplătoare. Dar asta este o problemă pentru o altă ocazie.

DA.NU.POATE

3 gânduri despre „Răspunsurile cu DA sau NU

 1. Esti fantastic !!!Sa te binecuvanteze Dumnezeu !!Asa de atenta citesc tot ce scrii,si asa de ,,incantata” sunt, ca un copil care citeste povesti cu zane.Cand tiparesti manualul de Tarot ? De-abia astept sa apara, sa-l cumpar.Sa dai veste in tara, ingerul lui Dumnezeu.Iubesc TAROTUL de nu mai pot !!Vreau sa-l invat Dumnezeieste.Eu sunt o perfectionista.Tot ce-am facut, am facut cu pasiune.Mai intai am invatat dumnezeieste totul.De ex.am trei cursuri de masaj, ultimul de tehniciana.Am o vecina medic.I-am cerut toate tratatele de medicina dupa care a invatat.Am citit totul si doar dupa aceea m-am apucat sa fac masaj.Asa si cu tarotul.Pana nu stiu dumnezeieste, nu dau nimanui.

  • Vă mulțumesc frumos!
   Nu prea am avut timp de blogu-ul acesta în ultima vreme și sunt câteva date și informații care ar trebui reîmprospătate, corectate.
   Învăț și eu lucruri noi în fiecare zi. 🙂
   Mă bucur dacă ați găsit informații utile aici. Vă doresc toate cele bune, spor și multă sănătate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s