Sase de Cupe 3-12 Noiembrie

Sase de Cupe 3-12 Noiembrie
În jurul datei de 3 Octombrie intrăm în a doua decadă din zodia Scorpionului. Vibrația emoțională a perioadei se intensifică și atinge apogeul.
Cartea asociată zodiei Scorpion este Moartea, respectiv Regele și Regina de Cupe.
Cărțile asociate celor trei decade ale Scorpionului sunt Cinci, Șase și Șapte de Cupe.
Șase de Cupe este sora mai mică, reflexia directă, pământească a cărții Moartea. Ambele cărți canalizează același tip de energie, respectiv energia planetei Pluto și a numărului 5.

Diferența dintre cărțile din Arcana Majoră, respectiv a celor 12 cărți care reprezintă zodiile și cele 36 de cărți numerotate de la 2 la 10 din Arcana Minoră este că în cazul cărților din Arcana Majoră planetele traversează zodiile, în timp ce în cazul cărților din Arcana Minoră acestea traversează cele 12 case. Puțin știu acest lucru și foarte puțini fac distincția.
Pluto în Scorpion favorizează căutările mistice sau explorarea laturii sexuale. Cu toate acestea, cele două direcții aparent diamtral opuse se pot îmbina în diferite felurite creative și uneori periculoase.
Experiențele celor aflați sub acest auspiciu se bazează predominant sau exclusiv pe trăirile și pornirile emoționale. Niciun argument rațional nu va fi suficient de solid să le schimbe opiniile și trăirile. Din această cauză, adesea vor suferi teribil fiindcă viața și realitatea cotidiană îi va izbi cu brutalitate.
Cu Pluto în casa a 8-a, casa transformărilor, individul poate deveni profund evlavios sau să își utilizeze în mod creativ libidoul și să exploreze cele mai îndrăznețe limite ale sexualității. Dacă își va da frâu liber dorințelor și fanteziilor sexuale, va experimenta lucruri dincolo de standardele considerate normale, inclusiv aventurându-se în zona sado-maso sau alte experiențe neconvenționale.
Dacă va alege calea credinței, foarte ușor se poate transforma într-un fanatic.
Este posibil ca nici în sex, nici în religie să nu-și găsească liniștiea și satisfacția și să treacă de la o credință la alta, de la o plăcere la alta, sau chiar să aibă faze alternante de evlavie și depravare.
În cazul fericit în care credința sau sexul îl vor mulțumi, poate transcede în zone puțin sau deloc explorate și cunoscute obținând adevărate revelații prin rugăciune sau orgasm.
Dacă își va reprima pornirile sexuale, sau căutările mistice nu vor avea rezultatele scontate, frustrările acumulate îl vor transforma într-o persoană intolerantă, foarte ursuză și adesea răutăcioasă până la agresivitate.

Numărul cinci reprezintă un prag emoțional adesea dificil de trecut și, în cazul reușitei, transcederea la un alt nivel de percepere și înțelegere emoțională.
Numerele active, 1, 5, 7 și 10 reprezintă provocări care ne pun la încercare în diferite planuri. 1 implică toate greutățile unui nou început, 5 este un test emoțional, 7 implică un efort intelectual iar 10 este o încercare fizică.
Dacă 1 reprezintă creația din nimic, Creatio ex nihilo, 5 face saltul spre dimensiunea emoțională.
Cinci poate fi pragul dintre fericire și nefericire. Depinde de fiecare dintre noi cum vom răspunde presiunilor și provocărilor.
Cinci este atât numărul morții cât și al renașterii. Astfel, el este asociat și cu orgasmul, numit metaforic în limba franceză Mica Moarte.
Nu reprezintă moartea în plan fizic, ci o moarte în plan emoțional urmată de o renaștere. În urma acestor trăiri extem de intense, individul poate dobândi cunoștințe, revelații altfel inaccesibile.
Numărul 5 este asociat atât cu Omul, steaua cu cinci colțuri având vârful orientat în sus, cât și cu Diavolul, steaua cu cinci colțuri având vârful orientat în jos. Alegerea este a noastră: putem fi drepți sau putem să ne lăsăm seduși de tentații.
În condiții nefavorabile, 5 semnifică eșec, gelozie, obsesii, suspiciuni adesea nefondate, insatisfacții, dezamăgiri și frustrări.

Scopul Sublimării în Alchimie este de a transforma ceva greu – sau greoi – în ceva mult mai ușor.
Sublimarea este elevație. Este operația care poate aduce pe cineva la un nivel superior de conștiință prin extaz și revelație.
Sublimarea poate apărea atunci când cineva eliberează o cantitate considerabilă de energie sexuală acumulată după o perioadă lungă de reținere sau abstinență.
Potrivit lui Dennis William Hauck, în Meditația prin sublimare, încercăm să ne ridicăm și să ne transmutăm instinctele inferioare și convingerile, credințele cele mai încremenite.
Sublimarea alchimică înseamnă eliberarea energiei pasiunii pentru transformare, exprimarea ei și apoi spiritualizarea ei.

Din punct de vedere chimic, sublimarea are loc atunci când materia solidă este încălzită, se transformă în abur și se condensează pe părțile superioare reci ale vasului sub formă solidă, fără a trece printr-o fază lichidă.

În psihologie, sublimarea este un tip matur de mecanism de apărare în care impulsurile sau idealizările inacceptabile din punct de vedere social sunt transformate inconștient în acțiuni sau comportament acceptabile din punct de vedere social, ceea ce poate duce la o conversie pe termen lung a impulsului inițial.
Potrivit lui Freud, energiei erotice i se permite un spațiu limitat de exprimare.
Datorită constrângerilor morale și etice ale societății și ale civilizației. Prin urmare, sexualitatea necesită alte debușeuri pentru a ne păstra echilibrul pshihic și a ne integra și a fi acceptați social.

Șesarii își găsesc echivalentul pe Copacul Vieții kabalistice în Sefirotul numit Gevurah care se traduce prin Forță.
Gevurah înseamnă judecată, evaluare. De asemenea, semnifică putere, efort, competiție, dificultăți, conflicte, obstacole, respectiv capacitatea de a rezolva problemele și a depăși obstacolele. Poate indica mișcare și călătorii, respectiv experiențe cu puternic impact emoțional.

În concluzie, putem obține revelații prin diferite mijloace și pe diferite căi, important este să nu cădem în extreme și dorința să nu se transforme în obsesie.

#tarot #attilakarpathy #tarotzidezi #astrologie #alchimie #numerologie #kabala

Lasă un comentariu