Astrograma Esoterica a Romaniei si Legea lui Sapte

Fracturile grave din sânul societății, divizarea și conflictele, multe artificiale, pot avea consecințe dezastruoase. transpusAstrograma Esoterica a Romaniei si Legea lui 7 Tarot Zi de Zi 2016 În cele ce urmează doresc să vă prezint o punere în practică originală, nemaiîntâlnită a unei teorii – Legi – lansate de George Ivanovich Gurdjieff la începutul secolului XX.
Am studiat esoterismul mai bine de 25 de ani plecând de la Tarot, știință – și subliniez termenul de știință – ce, conform multor autori, însumează toate celelalte științe esoterice, și aș numi aici Astrologia, Numerologia, Kabbala și Alchimia.
Nu am să vă încarc acum cu teoria și cu toate detaliile, însă ce este important de reținut, este faptul că toate aceste științe interacționează, se suprapun și se completează într-un mod organic, fac parte dintr-un întreg, un sistem esoteric complex, atât teoretic, cât și practic. Din păcate această cunoaștere s-a pierdut cu foarte mult timp în urmă și ceea ce avem astăzi, sunt doar „fragmente dintr-o învățătură necunoscută”, așa cum foarte bine a formulat Gurdjieff și unul din cei mai iluștri discipoli ai săi, omul de știință P.D. Uspensky.
Cei care vor să înțeleagă Legea lui Șapte, numită și Legea Octavei, găsesc toate detaliile AICI.
Cea mai facilă explicație a Legii Octavei o putem face apelând la teoria muzicală.
Foarte pe scurt, observația lui Gurdjieff constă în faptul că pentru evoluția corectă a octavei, la un moment dat, respectiv între Mi și Fa, apoi la trecerea dintre Si și Do, este necesar un „șoc adițional” care dacă este de forța și caracterul corespunzătoare va contribui la dezvoltarea fără piedici și în direcția originală a octavei.
În univers, „șocurile” au sarcina de a corecta deviațiile inerente unei dezvoltări naturale.
„Șocurile” nu sunt nici bune, nici rele, ci sunt necesare.
Această lege explică de ce nu există linii drepte în natură și de asemenea de ce noi nu putem nici să gândim, nici să facem, pentru că totul în noi este gândit, pentru că totul în noi se întâmplă, și se întâmplă, în general, într-un mod contrar aceluia pe care îl dorim sau îl așteptăm.
Acest lucru este în întregime efectul imediat al intervalelor sau al încetinirii propagării vibrațiilor.

Ca să înțelegem exact despre ce este vorba, vă propun să vizualizăm tastatura pianului:

Gama-de-7-tonuri-Tarot-Zi-de-Zi 2016

Clapele mari, albe, reprezintă tonurile, clapele scurte, negre, intercalate sus, reprezintă semitonurile.
Putem astfel observa cu ușurință că între intervalele Mi și Fa, respectiv la trecerea în octava următoare între Si și Do „lipsește” câte un semiton, în timp ce între toate celelalte tonuri avem câte un semiton în plus – clapele de culoare neagră.
Trecând din muzică în viață și Astrologie, fiecare notă muzicală corespunde unui interval de 7 ani.
O octavă, transpusă într-un ciclu are 49 de ani.
Este important primul șoc, cel din interiorul octavei și care survine la 21 de ani, și poate chiar mai important, cel de-al doilea șoc, după alți 27 de ani, cel care face posibilă urcarea într-o octavă superioară sau coborârea, respectiv reluarea octavei de la capăt.
Când nu învățăm lecțiile, nu putem urca.
Când repetăm aceleași greșeli, nu vom evolua.

Ca lucrurile să fie cât se poate de clare, verificabile și ușor de urmărit, am ales astrograma natală a României.
Toată lumea are cunoștințele sau are accesul la aceste date, poate verifica dacă se confirmă sau nu Legea Octavei.
În ceea ce privește acuratețea datelor, trebuie să fac precizarea că pot exista mici diferențe, uneori „unda de șoc” poate lovi mai repede sau poate veni cu o oarecare întârziere. Asta, în primul rând datorită multiplilor factori exteriori ce intervin, interferează cu viața unei persoane și, cu atât mai mult, în viața unui Stat.
Cu toate acestea, cum veți putea constata chiar dumneavoastră, Legea Octavei este confirmată cu precizie remarcabilă de evenimentele istorice care ne-au marcat existența în ultimii 98 de ani.

România modernă a traversat, a încheiat până în prezent două cicluri complete.
Primul ciclu a fost între 1918 și 1967 cu un șoc în 1939; cel de-al doilea ciclu a fost între 1967 și 2016 cu un șoc adițional 1988.
Următorul ciclu începe în Decembrie 2016 și se va încheia în 2065 cu un șoc adițional în anul 2037.
Șocurile puternice, majore sunt cele de la sfârșiturile de ciclu: 1967, 2016, 2065. Acestea sunt momentele în care România poate să urce, să evolueze, sau, dimpotrivă, să se învârte în cerc, respectiv să coboare și să revină la punctul de plecare inițial.
În 1967 Ceaușescu a avut șansa să aleagă și a ales greșit, ne-am „întors” în 1918.
Anul acesta, în 2016, putem evolua, urca pe o treaptă superioară sau să repetăm greșeala și să ne întoarcem în 1967, respectiv la starea de fapt din 1918.
Ca să înțelegem: evoluția nu este posibilă dacă nu înțelegem – acceptăm și reparăm – greșelile făcute în 1918 și în 1967.

Șocurile adiționale, cele din interiorul ciclului, vin undeva la 21 de ani.
În cazul României acestea au fost mai spectaculoase.
În primul ciclu a fost anul 1939, an ce a marcat nu doar România, ci toată Europa, iar în cel de al doilea ciclu, anul 1988, șoc întârziat un an, dar care de asemenea a fost un an crucial pentru întreaga Europă și lume.

Personal, sunt îngrijorat să observ că forțe oculte mereu acționează ca lucrurile să stagneze, să involueze și de fiecare dată intervin în forță să stopeze evoluția, să provoace conflicte și să producă dezbinare.

Astrograma Esoterica a Romaniei si Legea lui 7 Tarot Zi de Zi 2016

În mod tradițional data de 1 Decembrie 1918 este considerată și data nașterii Statului modern Român.
1 Decembrie este sfârșitul primului decan din Săgetător, perioadă aflată sub auspiciile lui Jupiter și asociat cărții de Tarot Opt de Bâte.
Pentru a înțelege imaginea, voi face câteva precizări.
Săgetătorul este în dreapta sus, zodie aflată sub semnul Focului, reprezentat în Tarot de Bâte.
1 Decembrie este la sfârșitul primei decade, cea aflată sub incidența lui Jupiter, respectiv a cărții de Tarot Opt de Bâte.
Puteți observa cu ușurință că fiecare decadă este numerotată cu un număr de la 2 la 10.
Astrograma se împarte pe 4 cadrane, plecând din Berbec, primul cadran, numărătoarea începe cu 2, primul decan din Berbec, și se termină cu 10, ultimul decan din Gemeni. Ciclul se repetă identic pe fiecare din cele 4 cadrane.
Numerele reprezintă numărul cărții de Tarot aferentă decadei. Astfel, prima decadă din Berbec este 2 de Bâte, a doua 3 de Bâte, ce-a de-a treia 4 de Bâte. Urmează zodia Taur, semn de Pământ reprezentat de Monede, și astfel avem în primul decan 4 de Monede, în al doilea 5 de Monede ș.a.m.d. Sper că ați înțeles semnificația numerelor și relația dintre cărțile de Tarot și decade.
Fiindcă 1 Decembrie este sfârșitul primei decade din Jupiter, astrograma pornește practic cu ce-a de-a doua decadă din Săgetător, respectiv 9 de Bâte – marcat și de punctul A1.
Următoarea etapă, ce-a de-a doua, este cea de-a treia decadă din Săgetător, reprezentată de cartea de Tarot 10 de Bâte și marcată de intervalul B1-C1. Ultima etapă, ce-a de-a treia, trece în zodia următoare, în Capricorn și avem aici 2 de Monede, respectiv intervalul C1-A2.

Ca să urmărim mai ușor etapele și datele, vă propun spre vizualizare Heptagrama perioadei 1918-1967.

RO Heptagrama 1918-1967, Tarot Zi de Zi 2016

Jupiter în Săgetător dă cale liberă riscurilor și aventurilor, creează oportunități pentru acumularea de experiență și pentru înțelegerea în profunzime a lucrurilor, astfel contribuind la evoluția noastră – în cazul acesta atât ca indivizi, cât și ca națiune și Stat.
Opt de Bâte este cartea schimbărilor. Cartea poate fi considerată sora mai mică a cărții Roata Destinului. Roata Destinului întruchipează schimbarea și ne reamintește că viața este dinamică, pentru a o savura, trebuie să ne adaptăm rapid la schimbări și să fim flexibili, receptivi la tot ceea ce se întâmplă, să extragem ce este pozitiv și să înțelegem unde am greșit ca pe viitor să nu repetăm aceleași greșeli. Analogia cu roata nu este întâmplătoare. Într-un moment ești jos, deci urmează să te ridici, în momentul următor ești sus și urmează să cobori.
Urmând modelul de 2 ani și 4 luni, următoarea dată ar fi 1 Aprilie 1921.
Intervalul 1 Decembrie – 1 Aprilie 1921 este sub auspiciile lui 9 de Bâte, echivalentul astrologic al lui Marte în Săgetător.
Marte în Săgetător alimentează dorința de a evolua prin experimentare și aventură, prin depășirea limitelor și a limitărilor, uneori asumându-ne riscuri majore, doar de dragul de a ne depăși propriile limite și posibilități și a ne extinde orizontul. Pe de altă parte, Nouă de Bâte este întruchiparea idealismului. Uneori ne face să visăm cu ochii deschiși la lucruri de cele mai multe ori irealizabile, alteori ne împinge să facem orice, chiar și lucrurile cele mai neortodoxe pentru a ne atinge scopurile.
Nu am găsit nimic relevant legat de Aprilie, însă în perioada 8-12 Mai 1921 a avut loc Congresul general al Partidului Socialist, partid care în Octombrie 1922 se transformă în Partidului Comunist Român. Au fost scoși în afara legii în 1924.
Perioada următoare, intervalul 1923-1925 face trecerea din semnul de Foc, în semnul de Pământ, din Săgetător în Capricorn și este marcat de 2 de Monede, adică Saturn în Capricorn.
2 de Monede indică capacitatea de a face sacrificii pentru a atinge anumite obiectivele concrete. Nu neapărat câștigul material imediat este important, ci îndeplinirea obiectivelor sociale, respectiv câștigul de funcții sau poziții avantajoase.
Următoarele două cicluri de 7 ani, perioada 1925-1932, respectiv 1932-1939 propun să le sărim, dacă doriți, puteți efectua dumneavoastră o analiză, o verificare a datelor.
Unda de „șoc” s-a format în data de 1 decembrie 1918, a trecut prin momentul 1925 ca să lovească în punctul 1939.
Este bine știut faptul că pe data de 1 Septembrie 1939 s-a declanșat cel de-al 2-lea Război Mondial.
Vă propun o scurtă reamintire a evenimentelor istoriei.
Dictatura regală a lui Carol al II-lea a fost instaurată la 11 Februarie 1938. La 20 februarie, Carol a abolit Constituția și la 30 Martie a decretat dizolvarea tuturor partidelor și grupărilor politice.
Carol a luat măsuri drastice și împotriva Gărzii de Fier, arestând un mare număr de membrii și simpatizanți ai acestora. Printr-un decret-lege, toate partidele politice parlamentare au fost regrupate într-un Front al Renașterii Naționale, din care au fost excluși legionarii și comuniștii.
O dată cu declanșarea celui de-al II-lea Război Mondial și cu prăbușirea Franței, care garantase frontierele României prin convenția de la 23 August 1939, integritatea regatului României era pusă în primejdie atât din exterior, cât și din interior. Carol al II-lea formează la 22 Iunie 1940 Partidul Națiunii, un partid unic în fruntea căruia se așează el însuși. Acest regim politic, dictatorial, antifascist și anticomunist, naționalist și creștin, este denumit carlist. În cele 4 luni cât a durat, s-au înmulțit asasinatele politice și ca urmare a Tratatului de la Craiova și al Dictatului de la Viena România pierde peste o treime din teritoriu. Criza regimului „carlist” se încheie prin abdicarea regelui la 6 Septembrie 1940.
Privind astrograma natală, putem observa că declanșarea celui de-al 2-lea Război Mondial ne-a prins pe picior greșit: cel de-al doilea decan din Pești, adică 9 de Cupe (Luna în Pești).
Luna în Pești indică o stare de relaxare și pasivitate, poate o stare și o atitudine idilică și naivă. Luna favorizează visarea, dar ne poate pune pe piste total greșite, rupte de realitate.
Ieșim de sub influența emoțională a Peștelui abia în August 1944 odată cu intrarea în zodia Berbec și ajuns sub auspiciile lui 2 de Bâte, respectiv Marte în Berbec.
Istoria confirmă cu precizie momentul: la 23 august 1944 Regele Mihai și-a dat acordul pentru înlăturarea prin forță a mareșalului Antonescu și propune semnarea armistițiului cu Națiunile Unite.
România s-a aflat sub auspiciile lui Marte până la 1 Decembrie 1946.
De aici unda de șoc se propagă și atinge momentul 1 Decembrie 1960, crește, se amplifică și lovește momentul 1967.
Și aici , dacă doriți, puteți analiza și compara datele Astrologice și cele istorice ale următoarelor două cicluri, perioada 1946-1953, respectiv 1953-1960.
Vă propun doar o scurtă trecere în revistă a contextului istoric.
Instaurarea comunismului în România a început în 1945, odată cu ocupația sovietică, iar Republica Populară Română a fost proclamată pe 30 decembrie 1947. Sistemul democratic a fost abolit și Regele Mihai silit să abdice. Sub conducerea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, prim-secretarul Partidului Muncitoresc Român, și sub atenta îndrumare a URSS, a început o amplă acțiune de sovietizare a țării care a durat până la moartea lui Gheorghiu-Dej în 1965.
În data de 22 Martie 1965, Nicolae Ceaușescu a fost ales prim-secretar al partidului în cadrul Plenarei C.C. al P.C.R.
Momentul Martie 1965 se află sub incidența cărții de Tarot 10 de Spade, respectiv Uranus în Gemeni.
Poziția lui Uranus în Gemeni favorizează idealismul, visarea și în special legat de viitor, dezvoltarea tehnologică, mai ales în ceea ce privește comunicarea și găsirea unor noi forme de comunicare și ideologii care ajută la dezvoltarea omenirii.
Cei născuți sub incidența lui Uranus în Gemeni pot fi o persoane rebele care nu se supun tradițiilor și tiparelor tradiționale și care nu suportă să fie constrânse sau conduse de alții.
Intelectualismul este împins la maxim, pot fi genii, erudiți sau oameni de știință și cercetători.
Știm despre Ceușescu că a fost născut în data de 23 Ianuarie 1918, prima decadă din Vărsător, asociată cărții de Tarot 5 de Spade, respectiv Uranus în Vărsător.
10 de Spade marchează nașterea omului de Stat, a „conducătorului” Ceușescu.
Chiar dacă nu a fost un om școlit, erudit, Ceușescu a avut o inteligență nativă și în felul său, a fost mereu interesat de tehnologie și de progres. Prin natura sa Ceaușescu a fost predispus să sacrifice individul în favoarea „binelui general”, al progresului științei și al societății. Putem contesta ideea acestui „bine” și putem fi împotriva ideilor marxiste și comuniste, însă acest aspect este irelevant din perspectiva individului Ceușescu care a avut propria sa viziune despre progres și bunăstare.
Și aspectele de rebel s-au manifestat și sunt confirmate de datele biografice ale lui Ceușescu.
Ceaușescu devine membru al Uniunii Tineretului Comunist din România, în noiembrie 1933, formațiune politică aflată în ilegalitate la acea vreme. În același an este arestat prima oară pentru agitație comunistă în timpul unei greve.
În 1936 este arestat din nou și condamnat la doi ani și jumătate de închisoare. Eliberat la termen în 1938, Ceaușescu a rămas în libertate doar doi ani, întrucât în 1939 a fost condamnat în lipsă la 3 ani de închisoare pentru continuarea propagandei comuniste, fiind din nou arestat în 1940.
După preluarea puterii, Ceușescu s-a îndepărtat de linia obedientă față de Moscova a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Ceaușescu a refuzat să participe la intervenția trupelor Pactului de la Varșovia în Cehoslovacia din 1968, și chiar a condamnat invazia explicit într-un discurs public.
Tot ca un semn de rebeliune și act de nesupunere, Ceușescu a reușit să dezvolte relații aparent bune cu Occidentul.
Ceușescu, cu toate calitățile și defectele sale, a crezut până în ultima clipă în idealurile sale. Putem fi de altă părere, putem să nu fim de acord cu viziunea sa, dar trebuie să-i recunoaștem devotamentul față de propriile sale idei și țeluri.
Revenind însă acum la firul poveștii noastre, am ajuns abia în perioada 1960-1967, perioada de creștere a undei de șoc care se va manifesta în 1967.
România a fost prima țară din lagărul socialist care a stabilit relații diplomatice la rang de ambasadă cu Republica Federală Germania, în data de 31 Ianuarie 1967.
Momentul 1967 se află sub auspiciile lui 2 de Cupe, Luna în Rac, carte ce semnifică nevoia de parteneriate și asocieri, în principal în plan familial, dar nu numai.
Aici trebuie făcută o diferențiere clară între politica externă și cum a gestionat aceste relații Ceaușescu, și politica internă, respectiv situația reală, „de la firul ierbii” din țară.
În această perioadă a regimului Ceaușescu au avut loc numeroase vizite bilaterale la nivel înalt. Președinții americani Richard Nixon și Gerald Ford, precum și președintele francez Charles de Gaulle au vizitat România, iar Nicolae Ceaușescu a fost primit la Washington de președintele Jimmy Carter, iar la Paris de Georges Pompidou. S-au intensificat semnificativ și relațiile economice cu țările occidentale. În 1971, RSR a fost primită în Acordul General pentru Tarife și Comerț, iar în 1972 în Fondul Monetar Internațional, încheind apoi un acord cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În 1975, Statele Unite au acordat României Clauza națiunii celei mai favorizate.
Toate aceste tratate și schimburi au condus și la o oarecare prosperitate internă și la o dezghețare, temporară, a regimului strict din țară.
În iunie 1971, Nicolae Ceaușescu și alți oficiali de partid și de stat au efectuat o vizită de lucru în patru țări din Asia: Republica Populară Chineză (1-9 iunie), Republica Populară Democrată Coreeană (9-15 iunie), Republica Democrată Vietnam (15-19 iunie) și Republica Populară Mongolă (21-24 iunie). În acea vreme, China lui Mao Zedong se afla în plină Revoluție Culturală, iar Coreea de Nord era un stat izolat, marcat pe plan intern de o dictatură extrem de strictă și de un amplu cult al personalității președintelui Kim Ir Sen. Acesta dezvoltase doctrina Juche – „prin forțe proprii” – practic, o doctrină care intenționa instituirea unui autoritarism izolaționist și autosuficient. Se pare că Ceaușescu a fost profund impresionat de primirea care i-a fost făcută, marcată de manifestații publice și spectacole grandioase, precum și de felul în care liderii chinez și nord-coreean își conduceau țările și s-a decis să implementeze acest model și în România.
De ce este important să ne reamintim și să înțelegem aceste lucruri?
Fiindcă unda de șoc care urma să lovească în 1988 s-a format și s-a generat cu plecare din 1967 și își va avea finalul în 2016.

Să aruncăm o privire asupra Heptagramei perioadei 1967-1988-2016.

Romania Heptagrama 1967-1988- 2016, Tarot Zi de Zi

O să-mi spuneți că schimbarea de regim, eliminarea lui Ceaușescu s-a petrecut în 1989, și nu în 1988 așa cum indică Heptagrama și Legea Octavei.
Așa este. Schimbarea ar fi trebuit să se producă în 1988, însă ea a fost întârziată, sistemul comunist a mai supraviețuit puțin din inerție – și datorită greutății conferite de cei 45 de ani. Ceaușescu s-a dovedit cel mai încăpățânat conducător, poate doar Fidel Castro a mai fost la fel de conservator, ca drept urmare schimbarea s-a produs într-un mod mult mai dur, mai brutal decât ar fost ea posibilă și așa cum s-a produs în celelalte țări.
Trebuie spus și faptul că perioada 1988-1991 s-a aflat sub egida aceleiași cărți, 3 de Spade (Uranus în Balanță).
Să ne amintim puțin contextul general.
Mihail Gorbaciov a fost ales în funcţia de secretar general al CC al PCUS în data de 11 Martie 1985. În 1986 Ceaușescu a efectuat o vizită la Moscova, iar anul următor Gorbaciov a făcut o vizită la București în perioada 25-27 Mai.
Vizita oficială întreprinsă în perioada 4-6 Octombrie 1988 la Moscova, de Nicolae Ceauşescu și Elena Ceauşescu, a scos în evidență divergențele ireconciliabile care îi separau pe cei doi lideri în abordarea chestiunilor teoretice şi practice ale construcției socialiste.
Cu tot vântul de schimbare care sufla de la Moscova, rezistența față de nou, față de orice fel de schimbare a fost mare atât pe plan local, cât și în contextul internațional și Est-European.
În data de 6 Martie 1989 purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe sovietic anunță abolirea doctrinei Brejnev, afirmând că viitorul fiecărei țări est-europene se află în propriile ei mâini.
La 20 Mai are loc Masacrul din Piața Tiananmen din China.
În 4 Iunie în Polonia au loc alegeri câștigate de celebrul sindicat „Solidaritatea”, condus de Lech Walesa.
În data de 9 Octombrie, la Leipzig, Germania de Est, protestatarii cer reforme democratice și legalizarea grupurilor de opoziție.
Poate cel mai signifiant și simbolic eveniment, în data de 9 Noiembrie, Zidul Berlinului este demolat de protestatarii din Estul și Vestul Berlinului, făcându-se astfel primul pas spre reunificarea Berlinului și a statului German.
În data de 10 Noiembrie, după 45 de ani de comunism în Bulgaria, liderul Partidului Comunist Bulgar, Todor Jivkov este înlocuit de ministrul de externe Petar Mladenov, care schimbă numele partidului în Partidul Socialist Bulgar.
În data de 17 Noiembrie izbucnesc manifestațiile anticomuniste ale studenților din Praga, care au marcat începutul „Revoluției de catifea”.
În ciuda evenimentelor din țările vecine, în 24 Noiembrie, Nicolae Ceaușescu este reales la Congresul al XIV-lea, cu unanimitate de voturi, în funcția de secretar general al PCR.
În data de 15 Decembrie, la Timișoara s-au adunat în fața casei parohiale a lui László Tőkés mai mulți enoriași care doreau să împiedice evacuarea pastorului. Manifestările iau amploare și până a doua zi numărul lor crește de la câteva sute până la câteva mii pe parcursul zilei. Se strigă pentru prima oară „Jos Ceaușescu!” și protestul se transformă în revoltă populară. Au fost trimise trupe de Armată, Miliție, Securitate pentru a dispersa mulțimea. Demonstranții au fost bătuți și arestați în aceeași noapte și în dimineața zilei următoare. Au fost arestate 930 de persoane, dintre care și 130 minori. Acesta este începutul Revoluției care va culmina cu miting organizat de însuși Ceaușescu în actuala „Piață a Revoluției” din data de 21 Decembrie.
În data de 22 Decembrie, după ce Ilie Verdeț eșuează să formeze un nou guvern, Ion Iliescu preia puterea ca președinte al României.

În ceea ce privește istoria noastră recentă, consider că nu avem nici detașarea – în primul rând emoțională -, nici înțelepciunea și obiectivitatea să putem face o analiză pertinentă și imparțială. Suntem captivii traumelor trăite sau moștenite, justificate sau imaginare ale regimului comunist, dar și ai educației noastre defectuoase conform căreia împărțim lumea în două, în ce ne place și ce nu ne place, fără a avea o viziune neutră, imparțială asupra lucrurilor.
Din păcate nici justiția, nici cronicarii sau istoricii nu au oferit – deocamdată – o analiză corectă a evenimentelor recente.
Nici a celor din Decembrie 1989, nici a celor care au urmat, Mineriadele, evenimentele de la Târgu Mureș, alegerile, referendumurile și toate evenimentele care într-un fel sau altul ne-au modelat existența și ne-au determinat direcția de dezvoltare.

Pentru a înțelege și a vizualiza mai ușor schema și derularea lor plecând de la 1 Decembrie 1918 și până la 1 Decembrie 2065, am desfăcut Heptagramele pe triunghiuri și le-am așezat de la stânga la dreapta.

RO- ciclurile de 7 ani 1918-2065 Tarot Zi de Zi

Schema scurtă a evoluției octavei curente este următoarea:
octava formată în 1918 a avut ca prim punct de șoc anul 1988 – împins de conjunctura generală în 1989 – de unde s-a dezvoltat mai departe, a traversat punctele 1995 și 2009 de unde s-a format ultima undă de șoc care se va „sparge” în 2016, punctul terminus al ciclului pământesc curent și punctul de plecare al „octavei” următoare.
În 1989 înalți ofițeri din cadrul Securității au profitat de mișcările de stradă și au orchestrat o lovitură de Stat în urma căreia au eliminat din schemă Partidul Comunist Român.
Începând cu 1990 aceleași forțe s-au înfiltrat în toate partidele, în toate structurile Statului, în toate segmentele economice și sociale și din umbră, au manevrat în propriul lor interes toate evenimentele care s-au succedat.
Tot ceea ce, cu multe sacrificii, au construit părinții, bunicii sau în unele cazuri străbunicii noștri în cei 45 de ani de comunism, mafia securistă a reușit să distrugă și să fure în nici 25 de ani.
Constat cu îngrijorare că în ultimii 25 de ani, ajutați și de tehnologie, dar și datorită unui tip de autism mintal, reușim să falsificăm istoria în timp real și să acceptăm minciunile drept adevăruri.
Putem înțelege acest lucru sau putem să ne lăsăm în continuare pradă vechii tactici de disimulare și manipulare „Divide et impera”. Implicarea noastră emoțională ne întunecă în mod constant judecata. Dar alegerea, în ultimă instanță poate fi a noastră.
Întrebarea este dacă chiar suntem noi cei care facem alegerile, și le facem în mod rațional, sau datorită educației, a „cultivării” noastre și a faptului că suntem mereu mult prea implicați emoțional în problemele în care deciziile ar trebui să fie cumpătate și raționale, acestea sunt luate de alții și ne sunt sugerate, astfel, în permanență noi lăsându-ne manipulați și conduși de voința altora, servind, uneori cu bună credință, scopurilor unor cercuri obscure de putere.
Avem șansa ca anul acesta să urcăm sau avem opțiunea să coborâm și să luăm ciclul 1967-1998-2016 de la capăt.
Dacă ratăm această șansă, vom repeta aceleași lecții încă o dată, următoarea ocazie de ascensiune fiind peste 49 de ani, adică în anul 2065.

3 de Spade, Uranus în Balanță, exprimă nevoia de independență și reașezarea pe noi baze a relațiilor sociale ținând cont și de inițiativa individuală.
1990 este unul din cei mai tulburi ani din istoria României.
Primele alegeri prezidențiale și parlamentare libere au loc în data de 20 Mai 1990. Ion Iliescu a obținut 85% din voturi și FSN, partidul său obține 67,02% din voturi.
În Aprilie încep demonstrațiile anti-comuniste din Piața Universității ce vor fi terminate prin intervenția „minerilor” din 13-15 Iunie.
În Martie au loc tulburările de la Târgu Mureș care au ca drept urmare reînființarea Securității. „Noua Securitate”, divizată de această dată în mai multe servicii secrete, în anii care urmează va reuși să dețină mai mult control și să aibă mai multă putere decât și-ar fi imaginat vreodată chiar și Iulian Vlad.
1991 este marcat de demisia guvernului în Septembrie în urma unei noi Mineriade și este instaurat, pentru prima oară un guvern „tehnocrat” condus de Theodor Stolojan.
Alegerile naționale din septembrie 1992 s-au soldat cu o nouă victorie a președintelui Iliescu, și a partidului său, rebotezat între timp în FDSN, partid care a obținut 35% din voturi.
În 1993, iritarea iscată de jocul piramidal Caritas a atins un punct de maxim, plățile către depunători fiind sistate în Octombrie 1993. Prăbușirea fondului a afectat peste 400.000 de deponenți, care au investit în schema piramidală peste 1.257 de miliarde de Lei, aproximativ 33% din masa monetară a României.
Perioada 1991-1993 s-a desfășurat sub auspiciile cărții 4 de Spade. Mercur în Balanță sporește disponibilitatea pentru confruntări, asocieri și relații de orice tip. Aspectul pozitiv este disponibilitatea pentru a negocia și a colabora, aspectele negative reprezintă impasuri și probleme legate de adaptarea la situații noi.
Perioada 1993-1995 este marcată de trecerea în Scorpion. Cinci de Cupe, Pluto în Scorpion stimulează crizele regeneratoare în toate planurile, dar mai ales în plan spiritual și sexual.
În data de 9 Mai 1994 România a primit statutul de membru asociat al Uniunii Europene, iar în anul următor la 22 Iunie se depune candidatura pentru aderarea la UE.
Tot în 1995 Emil Constantinescu face cunoscută platforma politică a CDR, denumită Contractul cu România.
Perioada 1995-2002 este una tulbure și plină de evenimente. Avem a doua și a treia decadă din Scorpion și prima decadă din Săgetător.
La alegerile legislative și cele prezidențiale din 1996, Emil Constantinescu, reprezentând CDR-ul și CDR-ul împreună cu UDMR-ul formează o coaliție care are o majoritate de 60% ca să formeze guvernul sub conducerea lui Victor Ciorbea. Acesta rămâne la conducerea Guvernului până în Martie 1998, când a fost înlocuit de Radu Vasile.
Perioada 1995-1998 este sub egida cărții 6 de Cupe, Neptun în Scorpion. La modul general Neptun în Scorpion alimentează nostalgia și favorizează limpezirea dorințelor și idealurilor. Elementul Apă amplifică latura emoțională a lucrurilor, Scorpionul accentuează aspectele mistice și sexuale. Neptun, guvernatorul Peștilor adaugă aspecte religioase și sociale amestecului.
Perioada 1998-2002 este sub incidența cărții 7 de Cupe, Lună în Scorpion. Scorpionul este guvernat de Pluto, iar Luna aici accentuează cu precădere preocupările mistice și oculte, dar și experiențele care pot marca decisiv existența și evoluția viitoare.
Vârful triunghiului, anul 1999 este marcat de cele două Mineriade, Mineriada din Ianuarie 1999 și Mineriada din Februarie 1999.
Perioada 2000-2002 este marcată de intrarea în Săgetător, semn de Foc, perioadă patronată de Opt de Bâte, Jupiter în Săgetător.
Opt de Bâte este interpretat ca vestitorul unor schimbări. Dacă situația este rea, ea se va îmbunătăți, dacă situația este bună, ea se va înrăutăți. Este o perioadă intensă, marcată de multe schimbări și surprize.
În alegerile din 2000, coaliția plătește prețul tărăgănărilor în aplicarea reformelor și numeroaselor certuri din sânul coaliției și pierde în fața lui Ion Iliescu și a PSD-ului, noua denumire a vechiului FDSN.
Din 2002 până în 2009 am traversat decadele 2 și 3 din Săgetător și prima decadă din Capricorn.
Din Decembrie 2002 până în Aprilie 2005 ne-am aflat sub auspiciile lui 9 de Bâte, Marte în Săgetător.
Constituția României, adoptată în 21 Noiembrie 1991, a fost revizuită în anul 2003 aprobată prin referendumul național din 18-19 Octombrie.
În 2004 Adrian Năstase, candidatul PSD, pierde alegerile în turul doi față de candidatul susținut de Alianța D.A., Traian Băsescu. Au existat și persistă suspiciuni de fraudare a voturilor de ambele părți.
Perioada 2005-2007 este sub incidența lui 10 de Bâte, Soare în Săgetător. 10 de Bâte favorizează manifestarea pasiunii și afirmarea idealurilor spirituale sub forma acțiunilor pentru extinderea viziunii și pentru dobândirea și afirmarea unei înțelegeri superioare.
La 1 Ianuarie 2007 România împreună cu Bulgaria intră în Uniunea Europeană și devine membră a acestei organizații.
La 19 Mai 2007 are loc și primul referendum pentru demiterea președintelui Băsescu la care s-a înregistrat o prezență la vot de 44,45%, iar aproximativ 75% dintre votanți s-au opus demiterii acestuia.
Începând cu 2007 intrăm în Capricorn. Perioada August 2007 – Decembrie 2009 se află sub auspiciile lui 2 de Monede, Saturn în Capricorn. 2 de Monede Cartea indică capacitatea de a face sacrificii pentru a atinge anumite obiective concrete. Nu neapărat câștigul material imediat este important, ci îndeplinirea obiectivelor sociale, respectiv câștigul de funcții sau poziții avantajoase.
Ciclul actual de 7 ani debutează în 2009 sub semnul cărții 3 de Monede. Cartea înseamnă că încet dar sigur urcăm pe scara ierarhică, înaintăm spre țelurile pe care ni le-am propus. Uneori această evoluție poate să pară lentă și anevoioasă, dar ea este constantă. Posibil să avem nevoie de sprijin și de aliați – sau, când este cazul, să călcăm pe cadavre.
Alegerile prezidențiale din 2009 au fost decise în urma confruntării dintre Mircea Geoană și Traian Băsescu. Alegerile au fost câștigate de Traian Băsescu deși au existat serioase suspiciuni de fraudare a procesului electoral.
În 2010 România a fost puternic lovită de criza economică.
2012 a fost marcat de intense proteste de stradă care pe rând au condus la căderea guvernului Boc și apoi a guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.
A avut loc și o nouă suspendare și un al doilea referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu, dar acesta scapă din nou. Susținătorii lui Traian Băsescu vorbesc despre lovitură de Stat, oponenții acestuia despre grave ilegalități și presiuni externe.
La alegerile legislative din 9 Decembrie 2012, USL, coaliția formată în principal din PSD și PNL obține peste 60% din voturi.
Perioada 2012-2014 s-a desfășurat sub auspiciile lui 4 de Monede. Cartea favorizează în primul rând organizarea și eficientizarea demersurilor în a atinge anumite scopuri fixate, bine determinate.
Alegerile prezidențiale din 2014 sunt prea proaspete ca să putem avea o perspectivă obiectivă și să putem face o analiză clară a desfășurării și deznodământului lor.
Finalul ciclului, șocul, se va produce în 2016, cel mai probabil cu alegerile din Decembrie.
Perioada 2014-2016 este marcată de intrarea în Vărsător și este sub auspiciile lui 5 de Spade, Uranus în Vărsător.
Cinci de Spade este cartea inovativității, a minții agere, a descoperirilor revoluționare și a soluțiilor tehnice de viitor. Alegerile „câștigate” nu la urne, ci virtual, pe Facebook și în mentalul colectiv.

Perioada Decembrie 2016-Aprilie 2019 va fi sub incidența cărții 6 de Spade, Mercur în Vărsător.
Mercur în Vărsător este in Exaltare și favorizează nonconformismul și gândirea originală. Marchează o despărțire de trecut, de tradiții și urmarea unor căi noi, posibil excentrice sau avangardiste. Poate fi la fel de bine o expediție de succes, cât și o aventură periculoasă, diletantistă.
Vom trăi și vom vedea.
Următorul șoc se va produce în Decembrie 2037 în Gemeni (la finalul primului decan, începutul celui de-al doilea decan, adică cărțile 8 și 9 de Spadă) cu deznodământ – final de ciclu pământesc – în 2065.

În 1918 România a avut oportunitatea de a forma un Stat multinațional și multicultural. Premisele au fost enunțate în Declarația de la Alba Iulia la punctul III, paragraful 1 „Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.” Acest punct însă nu a fost niciodată respectat și aplicat fapt ce a generat nemulțumiri și tensiuni etnice.
În 1967 Nicolae Ceaușescu a avut oportunitatea să facă pasul spre deschiderea către Occident, însă Ceaușescu a ales calea totalitarismului și după o perioadă de aparentă relaxare, a urmat o perioadă de izolare totală. Ceaușescu a avut o politică naționalistă. Unul din obiectivele sale a fost ca să reducă numărul populației minoritare în Ardeal și să obțină majoritate românească. Acest plan al său a reușit cu excepția regiunii Covasna-Harghita. Ceaușescu a mutat populație de la țară la oraș și i-a convertit pe țărani în muncitori. A mutat intelectuali de la oraș la țară, medici, învățători și ingineri într-un plan de omogenizare a populației. A mutat mase de oameni din Moldova și Oltenia în Ardeal și populație minoritară din Ardeal în Bărăgan și Moldova. Mai mult, în vederea obținerii de valută, efectiv a vândut etnici germani Germaniei Federale și evrei Israelului. În ceea ce privește religia, Ceaușescu a avut o politică dură vis-a-vis de minoritățile religioase, dar și cultele dominante, Ortodocși și Catolicii erau strict supravegheați și mulți preoți, în special Ortodocși au fost recrutați de către Securitate. În anii 80 a lansat și celebrul program de demolare a bisericilor și numai în București, sub pretextul că se face loc Casei Poporului, au fost demolate 23 de biserici. Dar sub diferite alte pretexte au fost distruse și alte biserici și monumente în toată țara. Sunt multe aspecte despre care nu s-a vorbit cu celeritate nici după 1989 și care au continuat să alimenteze ura și frustrările acumulate și de o parte, și de cealaltă.
Din păcate mai ales după Mineriade, dar și datorită situației economice și sociale precare, exodul masiv de populație a continuat și în anii 90. Sate săsești au rămas complet goale și abandonate, foarte mulți etnici maghiar s-au mutat în Ungaria, dar și foarte multă populație română a ales exilul. Multe din problemele reale nu au fost niciodată înfruntate și rezolvate, ci îngropate și ignorate. Am preferat să nu le discutăm și să nu le rezolvăm crezând că astfel ele vor rezolva sau dispărea de la sine.
Toată istoria României post-decembriste a stat sub semnul divizării și al stării conflictuale generate și perpetuate artificial: Divide et impera – „dezbină și stăpânește”. Nu contează cine cu cine se află în conflict direct, ci important este să existe un conflict, să existe dezbinare.
Nu este deloc întâmplător că avem un președinte cu nume german sau că la șefia D.N.A. se află o doamnă cu nume maghiar. Comuniștii foloseau aceleași metode – preluată de la naziști – și numeau evrei și maghiari, respectiv persoane cu astfel de nume în funcții cheie. Astfel se forma o supapă pentru ură, se canaliza ura față de sistem într-o altă direcție. Este o bună metodă de dezvinovăție și o scuză de a spune ulterior „nu noi!”.
Există mereu un inamic vizibil, scos în față, și există mereu păpușarii care trag sforile din umbră.
Ce urmează depinde de noi, de alegerile pe care le facem.
Putem depășii trecutul înțelegândul și mergând mai deprte, urcând spirala, sau putem să ignorăm trecutul, să nu învățăm nimic din el și să repetăm greșelile, să reluăm ciclul și să mergem în cerc.
Nu istoria se repetă, ci ignoranții refuză să învețe lecțiile și repetă aceleași greșeli.

În 2016 începe un nou ciclu și avem șansa să reparăm sau, așa cum am făcut-o deja, să repetăm greșelile anterioare. Nu istoria se repetă, ci noi repetăm aceleași greșili. Având în vedere contextul local, zonal și mondial, orice pas greșit poate conduce la disoluția completă a Statului Român. Fracturile grave din sânul societății, divizarea și conflictele, multe artificiale, pot avea consecințe dezastruoase.

Un ultim aspect pe care mai vreau să-l subliniez.
Universul înaintează, progresează în mod mecanic. Nu ne vrea nici binele, nici răul. Această evoluție, așa cum vă spuneam, este o spirală.
Omul alege să urce spirala sau să se învârtă într-un cerc închis repetând la nesfârșit aceleași greșeli.
Ce vreau să spun este că pentru a evolua, omul trebuie să-și învingă propria mecanicitate care-l ține țintuit în acest cerc, ca mai apoi să înfrunte oamenii aflați deasupra lui ca nivel spiritual care au propriile lor interese și vor să-l țină captiv și la dispoziția lor. A vrea răul și a face rău intenționat este apanajul exclusiv al ființelor conștiente.

2 gânduri despre „Astrograma Esoterica a Romaniei si Legea lui Sapte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s